In september 2021 opent Balletschool Attitude een nieuwe vestiging in Heiloo.

Midden in de coronacrisis besluiten uit te breiden; je moet het maar durven. Mirjam de Zeeuw van Balletschool Attitude waagt de stap en start vanaf woensdag 1 september met lessen klassiek ballet, in de gymzaal aan de Burenweg te Heiloo, voor leerlingen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Een proefles is gratis.

Balletschool Attitude uit Alkmaar en Bergen NH  heeft de afgelopen 15 jaar een naam opgebouwd op het gebied van lessen klassiek ballet voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden en niveaus. De school onderscheidt zich door de speciale aandacht voor klassiek ballet en door bijzondere activiteiten. Zo kunnen de leerlingen eens in de twee jaar meedoen aan een grote voorstelling in een theater (zoals in het verleden De Vest, maar ook De Beun in Heiloo). Verder is Mirjam de Zeeuw aangesloten bij Zicht op Talent, dat zich bezighoudt met talentontwikkeling in de regio. Maar zij laat over één ding geen twijfel bestaan: “Niet presteren maar dansplezier is voor mij het allerbelangrijkste. Dát is mijn drijfveer: om de passie voor het dansen aan veel mensen door te geven.”

Balletschool Attitude groeide na de oprichting in Alkmaar snel, en breidde 10 jaar geleden uit naar Bergen, waar de school aanvankelijk gevestigd was in de spiegelzaal van Sportcomplex De Beeck. Sinds de brand in 2017, die het sportcomplex verwoeste, is het clubgebouw van handbalvereniging Berdos aan de Groeneweg tot een fijne balletzaal omgetoverd.

Eigenaresse Mirjam de Zeeuw, kijkt uit naar haar nieuwe avontuur in Heiloo: “Juist nu wil ik deze stap voorwaarts maken. We moeten ons nog behelpen met online lessen en ballet in de buitenlucht, maar we staan uiteraard te trappelen om weer aan de slag te gaan en maken vol enthousiasme plannen voor de periode ná corona. Ik heb al vaker de vraag naar balletles gekregen uit Heiloo, Limmen en Castricum. Dit is voor mij het moment om de positieve impuls van straks-weer-mógen te benutten voor deze spannende stap.”

De lessen in Heiloo worden straks gegeven door docente Henriëtte Pot. Een bijzonder detail is dat haar vader Simon Pot bij het beroemde Scapino Ballet heeft gedanst en dat haar moeder, Marjan Pot, balletdocent was bij de muziek- en dansschool in Heiloo.


 

 

 

 

 

 

Bekijk hier het lesrooster, hier kun je je ook inschrijven! Lesrooster Heiloo