Docent Matthea BrouwerIk ben Matthea Brouwer en geef al 5 jaar met veel plezier, passie en enthousiasme klassiek ballet en floorbarre bij balletschool Attitude. Ik dans al sinds mijn 5e klassiek ballet en wilde altijd al ballet juf worden. Deze droom is voor mij 5 jaar geleden door Mirjam de Zeeuw werkelijkheid geworden.

De opleiding voor docent klassiek ballet heb ik gedaan bij de ABT in New York. Deze opleiding is een mix van verschillende balletmethodes waarbij rekening wordt gehouden met de opbouw van techniek in de verschillende fases van ontwikkeling van een kind van 2,5 t/m 18 jaar (Vaganova, Franse stijl en cecchetti methode). Mijn doel in de lessen is om zoveel mogelijk te werken aan muzikaliteit, expressie, coördinatie, kracht en lenigheid voor ieder op zijn eigen niveau waarbij dansplezier een belangrijke rol speelt.

Verder ben ik naast ballet juf ook fysiotherapeut, assistent choreograaf bij Scala en heb in het verleden veel gejureerd en gecoacht zowel nationaal als internationaal voor het Nederlands dames turnteam.