Mirjam de Zeeuw – eigenaar en oprichter
Met de start van balletschool Attitude in 2006 werd voor mij een droom werkelijkheid. Als klein meisje wist ik het al: later als ik groot ben, dan word ik balletdanseres. En dat is me gelukt. Ik heb er hard voor gewerkt. Professioneel danser worden is topsport. Ik ben blij dat ik de droom van dat kleine meisje heb verwezenlijkt.

En ik ben nu vooral ook trots op de groei en ontwikkeling van Attitude, dat in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een school die in heel Noord-Holland en zelfs daarbuiten naam begint te krijgen. Een snel groeiend aantal leerlingen beleeft net zoveel dansplezier als ikzelf aan de lessen of de bijzondere activiteiten, zoals dansweekends met bekende gastdocenten uit de balletwereld. Dát is mijn drijfveer: om de passie voor het dansen aan veel mensen door te geven. En daar hoop ik nog lang mee door te gaan.


Matthea Brouwer – docent klassiek ballet en caractère
Ik geef al 10 jaar met veel plezier, passie en enthousiasme les bij balletschool Attitude. Ik dans al sinds mijn 5e klassiek ballet en wilde altijd al ballet juf worden. Deze droom is voor mij door Mirjam de Zeeuw werkelijkheid geworden. De opleiding voor docent klassiek ballet heb ik gedaan bij de ABT in New York. Deze opleiding is een mix van verschillende balletmethodes waarbij rekening wordt gehouden met de opbouw van techniek in de verschillende fases van ontwikkeling van een kind van 2,5 t/m 18 jaar (Vaganova, Franse stijl en Cecchetti methode). Mijn doel in de lessen is om zoveel mogelijk te werken aan muzikaliteit, expressie, coördinatie, kracht en lenigheid voor ieder op zijn eigen niveau waarbij dansplezier een belangrijke rol speelt.

Verder ben ik naast ballet juf ook fysiotherapeut, assistent choreograaf bij Scala en heb in het verleden veel gejureerd en gecoacht zowel nationaal als internationaal voor het Nederlands dames turnteam.


Henriette Pot – docent klassiek ballet bij Artiance
De lessen sluiten aan bij de belevingswereld passend bij de leeftijd van de kinderen. Er wordt afgewisseld in fantasievolle en echte ballet oefeningen. We doen oefeningen aan de barre, au milieu (in het midden) en over de diagonaal. Kinderen worden uitgedaagd om hun coördinatie meer onder controle te krijgen. Hoe ouder de kinderen worden hoe meer we overgaan tot het aanleren en beheersen van de klassieke ballettechniek. We streven er naar om met regelmaat live muziek in de lessen te gebruiken. Plezier in de balletles staat voorop.


Claudia Rios Zapata – docent kleuterballet bij Artiance
Na het beëindigen van mijn dansdocent opleiding bij de English Ballet School in Amsterdam dertien jaar geleden, ben ik naar Argentinië verhuisd en mijn droom van het openen van een dansschool, waarin liefde en plezier voor dans gecombineerd wordt met passende pedagogische dans methoden, werd werkelijkheid. Nu woon ik weer in Nederland en geef ik o.a. op zaterdag kleuterballet bij Artiance en kan zo mijn liefde en passie voor het dansonderwijs voortzetten.


Carlijn Visser – docent peuterdans
Zolang ik mij herinner heb ik altijd zelf gedanst. Ik heb een zeer breed dansverleden in verschillende dansstijlen, maar grotendeels klassiek ballet, jazz en moderne dans. In 2002 kwam ik erachter dat ik het ook heel leuk vond om mijn passie door te geven en les te gaan geven. Ik ben de opleiding gaan doen voor docent dansexpressie en geef sindsdien les aan volwassenen en kinderen. Vanuit de methodiek dansexpressie inspireer je dansers om vanuit hun beleving tot dans te komen. Je doet een beroep op de creativiteit van de danser en dat is ontzettend fascinerend en verrassend!!

Sinds 2005 werk ik bij Artiance en heb daar jaren theaterdans voor kinderen gegeven. Op dit moment geef ik de lessen peuterdans en ben ik me meer aan het richten op dans in het basisonderwijs omdat ik ervan overtuigd ben dat dans een hele mooie leeringang is.